Avokádó olaj

Közép-Amerikából származik eredetileg, de mára más trópusi és szubtrópusi területeken is él. Az avokádófa a babérfélék családjába tartozik. Körte vagy tojás alakú, gyümölcséből préseléssel nyerik ki az olajat. Ezt utána centrifugálják, majd attól függően, hogy mire használják vagy csak leszűrik vagy tovább finomítják.Karakteres illat jellemzi, ezért kozmetikumokban, valamint masszázsolajokban inkább a dezodorált, szagtalanított változatát kedvelik. A dezodorálás vegyi anyagok helyett, vákuum-vízgőz desztillációval történik. A nyers olaj zöld, míg a finomított változatok sárgászöld, vagy sárga színűek.

Használhatják: érzékeny és normál bőr ápolásához, valamint masszázsolaj készítéséhez.

Összetételét tekintve 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll. Gazdag A, E és D-vitaminokban is. A benne található fitoszterinek felépítése hasonló a bőrben található koleszterinhez.

Éppen ezért az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, valamint elősegíti a sejtmegújulást, ezért érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésénél is alkalmazható.

Emulgeáló képessége miatt, önmagában is képes bizonyos mennyiségű olaj és víz emulgeálására.Emulzió készítésekor együtt melegíthető az olajokkal. Nem különösen fényérzékeny, de nyári nappali készítményekben stabil (nem fényérzékeny) olajokkal keverve érdemes használni.

Az avokádóolaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő, a bőr nedvességmegőrző képességét fokozó hatású.Különösen a száraz, vízhiányos és érzékeny bőr ápolására ajánlják a használatát.

Egymagában vagy ún. bázisolajok (pl. mandula, földimogyoró, szőlőmag) hatásainak kiegészítésére teszik zsíros olaj keverékekbe, illetve használják fel bőr- és testápoló készítményekhez, kb. 3-10%-os mennyiségben.

Avokádó olaj  (110 ml)
Ár: 
1 234 Ft