Agyag

Az agyagokat évezredek óta használják kozmetikai és gyógyászati célokra. Kozmetikai alapanyagként mélytisztító, radírozó, frissítő, regeneráló hatásuk van.

Felszívja a pórusokból a felesleges zsírt, koszt és esetleges mérgező vegyületeket, ugyanakkor visszajuttat számos hasznos ásványi iont. Bőrtípustól függően adott színű agyagtól az arc és a test üde, ragyogó lesz.

Az agyagok nem csak pakolásnak használhatók, de fürdővízbe is tehetjük, illetve bőrradírt készíthetünk vele. Teljes testkezelésben (tekercseléses technika) segítenek, és nem utolsósorban szappanszínezéknek is tökéletesek.

Sötétzöld: Az emberi szervezet számára fontos enzimeket tartalmaz, mely további jótékony enzimek termelődését segíti elő az elő szervezetben. Magas százalékban magnézium, valamint réz, szilícium, kén, szelén, kalcium és egyéb ionok találhatóak benne. Főképpen zsíros bőrtípusra ajánlott.

Világoszöld: Illite -féle, mely magnéziumban kevésbe gazdag, de kálcium-karbonátot bőven tartalmazó agyagcsoport tagja. Arcradírozáshoz tökéletes, segít eltávolítani a méreganyagokat. Normál és zsíros bőrre ajánlott.

Sárga: gyengéd agyagféle, mely tökéletes tisztításhoz, de nem távolítja el a bőrfelszínről a zsírt. Tonizál frissít, serkenti a vérkeringést. Kozmetikai színezőanyagként is megállja a helyét. Száraz/érzékeny vagy normál bőrtípusra ajánlott.

Barna, azaz RASSAL/RHASSOUL mosóföld: egy olyan montmorillonite agyag keverék, mely extra gyengéden tisztítja a testet és hajat, miközben ásványi ionokkal látja el a szervezetet. Nem habzik hiszen semmilyen vegyszer nincs benne. Minden bőrtípusra javasolt.

Vörös: vas-oxidban gazdag agyagféle, ezért számos olyan nyomelemet is tartalmaz, mely a bőrt különösen élénkíti. Erősen méregtelenítő hatású, ezért izomhúzódásokat, rándulásokat lehet kezelni vele pakolásként használva. Érzékeny és normál bőrre ajánlott.

Fehér=kaolin: Szilikátban és ásványi sókban gazdag tisztító hatású agyag, különösen érzékeny bőrre. Főleg alumíniumot tartalmaz, ettől fehér. Különösen gyengéd módon köti meg a nedvességet, de nem szívja fel, nem szárít, ezért a kozmetikai iparban igen népszerű alapanyag – pl. púderek, szappanok, maszkok összetevője. Érzékeny bőrre javasolt.

Rózsaszín: A fehér és a vörös agyag keveréke, azok jótékony hatását egyesíti. Bőr nyugtató, mégis tisztító hatású, méregtelenítő és hidratáló agyag -féle, mely testápolóba, fürdőbombába is tehető. Testpúderek összetevője, akár csak a kaolin. Száraz és extra érzékeny bőrre javasolt.

Lila: A kaolin és ez ásványi színező anyag keveréke. (CI 77742, Mangán lila, H4MnNO7P2) Főképp színező anyag szappanokhoz.

Kék: A kaolin és egy ásványi színező anyag keveréke (CI 77007 Ultramarine, lazúrit). Főképpen színező anyag szappanokhoz.

Agyag (100 gr, barna)
Szín: